Om Norefjell Angora

Hei. Jeg heter Brita Blomkvist og har hatt angorakaniner siden 1984 på hobbybasis. Jeg bor på Krøderen i Viken fylke.

Jeg karder og håndspinner garnet på tradisjonelt vis. Deretter lager jeg forskjellige produkter. På dette nettstedet vil du finne garn og produkter som jeg har til salgs. Jeg har også noe maskinspunnet garn.

Alle mine kaniner blir klippet med saks hver 3. måned. Hver og en kanin betyr noe helt spesielt for meg. Jeg bruker god tid når jeg klipper. Etter klipp får de en god massasje, De lever et lykkelig og fint kaninliv hvor dyrevelferd står høyt. Jeg tar meget sterkt avstand fra de forferdelige videoene på nettet hvor de mishandler angorakaniner som produksjonsdyr. Her på Norefjell Angora er de alle en del av familien. 

Klippestund er kosestund. 

Angora fiber isolerer 10 ganger mer enn saueull. Det er en luftekanal inne i fiberen, luft isolerer godt.

Angorafiber er elektrostatisk og gir lindring til reumatiske lidelser i muskler og ledd. Det kan være f.eks. håndleddvarmere, sokker, ryggvarmer eller knevarmere.

Nydelige supermyke pulsvanter i angora og silke. Garnforbruk ca 40 gram.