Spørsmål og svar om angoragarnet

Hvilke unike egenskaper har angoragarnet fra Norefjell Angora?Angoragarn varmeisolerer ti ganger mer enn f.eks. saueull.
Angoragarn har en luftekanal inni hver fiber, det er dette som er årsak til den gode isoleringsevnen.
Angoragarnet er utrulig lett og deilig mot huden. De aller fleste kan bruke angora uten at det klør.
Det sies at det har possitiv virkning på revmatiske problemer. Dette har jeg egenerfaring med, jeg har alltid på meg håndleddvarmere på vinteren. Jeg har også knevarmere og nattsokker.

Hvordan vaske garn eller produkter av angoragarn fra Norefjell Angora? Angoragarn eller produkter av angora må vaskes skånsomt for hånd. Ca 30- 40 grader i ullvaskemiddel. Plagg tørkes liggende, garn henges til tørk.

Hvordan oppbevare angoragarn eller produkter fra Norefjell Angora?Jeg anbefaler å oppbevare angoragarn eller produkter i fryseboks. Dette fordi fibrene da trekker seg inn og de blir ikke så «fluffige» Hvis en ønsker seg den «fluffigheten» oppbevarer en det som vanlig ull. Det vil bli mer fluffig etterhvert som det blir brukt. Fiberen blir tettere sammen og det blir bare varmere og varmere med tiden.

Hvordan er slitestyrken til angoragarnet fra Norefjell Angora?Angoragarnet er ikke særlig slitesterkt. Jeg anbefaler ikke å bruke det til sokker hvis en ikke ønsker nattsokker da, det er det veldig bra til.
Til luer, votter, sjal, gensere osv. er angoragarnet helt fantastisk.
Jeg blander ofte inn sau med angora hvis jeg skal strikke sokker.

Hvordan bearbeider jeg angorafiber fra Norefjell Angora?
Alle mine kjære angorakaniner klippes varsomt hver 3. mnd. De sitter da på et bord eller i mitt fang. Jeg bruker ofte lang tid på hver kanin, og alle får massage etter de er ferdig klippet. Noen koser seg slik at de nesten sovner når vi holder på.
Jeg sorterer fiberen i 1. klasse. 2. klasse og 3. klasse
1. klasse er ren spinnefiber, den trenges ikke å kardes. Kan spinnes direkte.
2. klasse fiberen er fiber som jeg pleier å karde før jeg spinner den. Den er ikke dårlig, men er kortere enn 1. klassefiberen.
3. klasse fiber er tovefiber. Den brukes til å tove forskjellige produkter.
Når spinningen er gjort vasker jeg garnet skånsomt for hånd i ullvaskemiddel og henger det til tørk.
Deretter er det bare å nøste opp og begynne å strikke 🙂